Ervaringen met Zachtjes Balen

Schrijf hier je ervaring met trainingen Zachtjes balen of met supervisie. Door je ervaring te delen help je mij en toekomstige deelnemers.

Martijn

Let op: Je email-adres komt op de site te staan. Wanneer je dit niet wilt, kan je mijn email-adres invullen.

E-mail 24. jan, 2016

Lisa Verdun

Net meegedaan aan de basistraining Zachtjes balen met Toontje. Een hele warme en mooie dag met veel bijzondere momentjes. Het geeft je ervaring in hoe je Toontje als terapeut kan inzetten in een ouder-kindbehandeling, je ervaart ook hoe de positie voor
het kind is als je door Toontje "echt gezien" wordt en gewaardeerd. Het ontwapent en verzacht en ik neem erin mee om nog meer met aandacht en nieuwsgierigheid in gesprek te gaan met ouders en kinderen. Het proeft naar meer!

E-mail Website 24. jan, 2016

Sabine Scheele

Wat een inspirerende, vrolijke dag! Mooi om te ervaren hoe je een praktische vertaalslag hebt kunnen maken met elementen van o.a. oplossingsgericht werken, bevorderen mentaliserend vermogen gericht op het reguleren van emoties en verlagen van de spanning
bij kind en ouder. Hier was ik naar op zoek!

Het werken met de handpop, voor mij toch redelijk nieuw. Je hebt het zo laten zien, dat ik er mee aan de slag kan gaan. 'Meters maken' met Toontje!
Dank Martijn, in maart kom ik terug voor vervolg, dit smaakt naar meer!

E-mail Website 24. jan, 2016

Brigitte van der Linden

Ik heb de workshop Zachtjes balen van 19 juni heel leuk gevonden.

Toontje is een geweldig middel om emoties te uiten en leren reguleren.

Ik vond het leerzaam te zien hoe jij Toontje speelt, hoe je Toontje bent en ook weer jezelf en dat we dat allemaal vanzelfsprekend vonden. Het stimuleert mij om meer met de handpop te gaan werken.Het leven verdelen in "Pechjes en Gelukjes" vind ik een goede vondst, daar hebben we allemaal mee te maken door het zo te benoemen ontstaat houvast, Toontje kan dit mooi tonen en uitspelen dat is leerzaam en leuk.

Het kader voor de ouders; leren om de "goede wolf" te voeden is mooi.De verschillende "Stop en Go" spelletjes zijn prima manieren om het gewenste gedrag in te laten slijten.Het was leuk om ze zo in de groep te ervaren en oefenen. Ze geven mij weer nieuwe ideeën.

E-mail Website 24. jan, 2016

Nan Rietveld

Ik heb de basistraining ‘Zachtjes balen’ van juni 2015 als inspirerend ervaren. Vaak hoor ik, terwijl ik met een cliënt bezig ben, even het stemmetje van Toontje, zoals hij lacht, verbaasd is, meeleeft, vragen stelt.


Ik vind het leuke, dat veel eigenschappen en belevingen samenkomen in één pop.

Vaak gebruik ik meerdere handpoppen om in een situatie meerdere invalshoeken te gebruiken. Per handpop komt er dan één eigenschap en manier van reageren naar voren, ook wel niet leuke (confronterende). Toontje is echter overwegend positief en vertegenwoordigt
in mijn beleving de ideale ouder met zijn mentaliserende reactievermogen.

Ouders worden op deze manier ook gespiegeld en krijgen alle begrip en erkenning via Toontje, waardoor ook het kind indirect begrip krijgt voor de ouder en andersom de ouder voor het kind.

Een prachtig middel, waarbij ieder in zijn waarde blijft.

Ook bijzonder te ervaren dat je via Toon meer kunt zeggen dan je normaal zou durven.

Daarnaast vond ik de manier waarop Toontje verbinding maakte tussen de cursisten en hen op hun gemak stelde een goede opening van de training. We kregen op een speelse manier helder wie welk werk deed, zonder dat dit extra tijd kostte via het gebruikelijke
rondje.E-mail Website 24. jan, 2016

Marianne Kooren

Beste Martijn,

De workshop heeft mij veel inspiratie opgeleverd en wil Toontje in mijn werk gaan gebruiken om gezinnen te gaan helpen. De vriendelijke aandacht , dapperheid en humor van Toontje spreekt me erg aan.

Ik was al een tijdje op zoek naar acceptatie, compassie in het werken met ouders en gezinnen maar ook naar mijzelf. De manier waarop jij dit hebt weten over te brengen heb ik veel bewondering voor.

concreet wil ik Toontje voor mijn collega's introduceren (ook jou workshops te verwijzen natuurlijk) en zal de interventie bij ons (Opvoedpoli) onder de aandacht brengen als waardevolle interventie bij gezinnen.Zou ik misschien kort een filmpje van Toontje van jou mogen laten zien zodat mijn collega's een indruk krijgen van de werkwijze van Toontje?

Ik wil dan ook graag module 3 bestellen en ben blij met de twee modules die nog worden toegestuurd.
Zou je de volgende vragen voor me willen beantwoorden?Hoe heb je de basistraining 'Zachtjes Balen' ervaren?

Ik heb de basistraining als waardevol en zeer nuttig ervaren. Het was prachtig om te zien en ik heb genoten van de wijze waarop jij Toontje kan laten spreken.
Wat heeft de basistraining 'Zachtjes Balen' je opgeleverd?

De basistraining heeft mn goed inzicht gegeven op de mogelijkheden en de kracht van Toontje. Ook realiseer ik me dat ik - voordat ik met Toontje aan de slag kan - nog wat training nodig zal hebben.


Meest recente reacties

26.09 | 15:14

Afgelopen vrijdag de basistraining afgerond en ik voel me helemaal klaar om met mijn Toontje op pad te gaan en met kinderen de pechjes en gelukjes uit hun leven uit te wisselen! Fijne heldere training

28.02 | 12:56

ZACHTJES BALEN op RINO -Congres 'Kind en spel: trauma en systeemgericht werken'
10 juni 2022

13.01 | 16:06

Beste Martijn, Graag wil ik de spanningsmeter bestellen.

01.10 | 10:37

nog een paar plekken vrij voor de basistraining zachtjes balen op 19 november 2021

Deel deze pagina